czwartek, 25 sierpnia 2011

Dyniowo

Nareszcie jest! Już na początku tego tygodnia wypatrzyłam ją na targu. Uwielbiam dynię i wszystko, co można z niej zrobić. Zaczęłam od pierogów...


... a dzisiaj zrobiłam ryż zapiekany z dynią - przepis pochodzi z książki Agnieszki Biernat "Zdrowiej jesz - zdrowiejesz!" Danie bardzo smaczne i łatwe w wykonaniu. Wystarczy obraną i pokrojoną w kostki dynię poddusić, wymieszać z ugotowanym ryżem, odrobiną cynamonu i rodzynkami. Zapiekać w piekarniku przez 15 minut.


4 komentarze:

  1. Przyznam , że nigdy nie pokochałam dyni ;) widac jadłam nie taką ;) ale wersja z cynamonem i rodzynkami........ chyba spróbuję :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja dzisiaj idę kupić dynię, nęci mnie spróbowanie jej już od dłuższego czasu :).
    Pycha!
    Pozdrawiam, Cottie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zazdroszczę świeżej dyni, u mnie nijak nie można dostać już a mam szaloną ochotę na dyniową zupę na mleku migdałowym, oj!

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie też dynia gości w kuchni, na blogu jeszcze nie.

    OdpowiedzUsuń