środa, 2 lutego 2011

Zapiekanka ziemniaczana i boski nektar

Dzisiaj na tapecie zapiekanka z ziemniakami, suszonymi pomidorami i tofu podpatrzona w ekowiarni. 
Składniki:
4-5 ziemniaków
3 marchewki
2 pietruszki (korzeń)
ćwiartka selera
garść suszonych pomidorów
kostka tofu naturalnego
oliwa
sól, zioła prowansalskie

Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę, pomieszane włożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliwą. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez ok. 50 minut. 10 minut przed końcem można polać także sosem czosnkowym z tofu (tutaj przepis). Tak mniej więcej wygląda


Dzisiaj był też mały powód do świętowania - poszukiwania nowej pracy zakończone sukcesem. Toast wznosiliśmy takim oto "nektarem"


Przepis prosty: zmiksować jedno awokado, banana i gruszkę, dodać cukru brązowego do pożądanej słodkości i wody do pożądanej gęstości. Smak niesamowity i kremowa konsystencja... mhhmmm...


Zdrowie !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz